14 Mayıs 2018 Pazartesi

Atlı Faytonlara karşı Bisikletli İsyan: Atlı Faytonlar Bisikletçilerce Protesto Edildi




İSTANBUL- 13 Mayıs Pazar günü, Don Kişot Bisiklet Kolektifi'nin çağrısıyla Kadıköy'deki Adalar iskelesi önünde buluşan bir grup bisikletçi, atlı faytonların kaldırılması için adalet konvoyu oluşturdu. 30'dan fazla bisikletçinin oluşturduğu konvoy, Kadıköy'den Bostancı'daki Adalar İskelesi önüne kadar pedal çevirdi. 

Sürüş sırasında "Faytondan in, bisiklete bin!", "İsyan, devrim, bisiklet!", "Faytonlar Kırılsın Beygirlere Özgürlük!" gibi sloganlar atan grup, yol boyunca bildiri dağıttı. Bisiklet yolundan ilerleyen konvoya yol üzerindeki insanların da alkışlarla destek verdiği görüldü.

Atlı faytonların yasaklanmasının gündeme geldiği son yıllarda faytonların kaldırılması için yapılan eylemlerin artışta olduğu gözlemlenirken, bisikletçi grup içinde hayvan haklarının bir bütün olduğu ve sadece atların değil, hayvan kullanımın topyekun etik olmadığına dair vegan dövizler dikkat çekti.




Grup adına basın açıklaması yapan Betül Köse, "Atlar için köleliğin hüküm sürdüğü, İstanbul Adalar ve faytonculuk yapılan her yerde, faytonculuk adı altında atlara yapılan zulme ve adına kaza denen cinayetlere derhal son verilmelidir! Hayvanlara binlerce yıllık adalet borçluyuz. Talebimiz; Türkiye'nin faytonculuk yapılan her yerinde "daha az fayton" veya "atlar için daha iyi yaşam koşulları" değil; atlı faytonların tamamen kaldırılmasıdır! Atlara özgürce yaşam hakkının yani her canlının doğuştan sahip olduğu en temel hakkın derhal geri verilmesidir. Bizim türümüzün eşit ve özgürce yaşam hakkı onlarınkinden üstün değildir." şeklinde konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder