22 Şubat 2015 Pazar

“İt”in “Sahibi” misin Sen?

tecavüze uğrayan köpek mülayim için ikinci duruşma 30 aralık 2014 tarihinde saat 09.00'da istanbul çağlayan adliyesinde görülecek. 

birinci celsede, hakimin “itin sahibi kim?” şeklindeki sorusuna tepki olarak bu duruşma için “itin sahibi benim” kampanyası yürütülüyor.

kanun nezdinde hayvanlar mal statüsündedir. hayvan ve insan özgürlüğü için bu statünün kesinlikle ortadan kaldırılması gerekmektedir. kanunların ve zihniyetlerin yeniden oluşturulması “olmazsa olmaz” bir zorundalıktır. öte yandan, “itin sahibi benim” demek, tam da hayvan hakları hareketinin karşı durduğu ve yıkmaya çabaladığı “hayvanların = mal/kaynak” nosyonunun yıkılan parçalarını yeniden inşa etmekte; yıkılmayan taraflarını da temelden güçlendirmektedir.

bununla birlikte, hayvana tecavüz, taciz, vücut dokunulmazlığı ve bütünlüğünün ihlâli; köpek-kedi-insanla sınırlı değildir. 


her yıl milyarlarca insan-dışı-hayvan, süt ve yumurtası; deri ve tüyleri için mal/kaynak olarak kullanılmakta ve türlü işkenceler sonunda [kullanılmakta ve] öldürülmektedir.

mülayim’in yanında olarak hayvanların mal statüsünü desteklemek değil; bu statüyü yıkmak için; mülayim'e yapılanın her saniye milyonlarca kara hayvanına sistematik şekilde yapıldığını deşifre etmek için, taviz vermeden “mülayim’e yapılan kabahat değil suçtur!”, “süt buzağınındır!” demek için, 30 aralık 2014 tarihinde saat 09.00'da istanbul çağlayan adliyesinde olacağız. 
 
-----------------------------------------------------------------------------------
  • bu yazı ilk kez aralık 2014’te yayınlanmıştır.
  • mülayim davasındaki sanık beraat etmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder