23 Şubat 2015 Pazartesi

Türcülüğü Yeniden İnşa Etmek


18 ocak 2015 tarihinde samsun’da bir domuz, şehre indiği(!) ve tehlike arz ettiği(!) gerekçesiyle linç edilerek öldürülmüştü. bu cinayetin kültürel kodlarında barınan türcülük*, her yıl 150 milyardan fazla hayvanı, “gıda” adı altında insan keyfiyeti (hayvan kullanımı insan için “olmazsa olmaz” bir gereklilik değildir.) için öldürüyor ve kat be katını kullanıyor. hayvan cinayetleri, kullanımlarını; hayvanların mal ve kaynak statütülerini sonlandırmanın yolu, türcülüğe karşı veganlık*/hayvan özgürlüğü savunmaktır.

20 ocak 2015 salı günü maddog sayfasında yayınlanan karikatürde ise,  domuzu öldüren insanları domuza benzeterek (domuz şeklinde çizerek) katilin diğer domuz olduğu fikri verilmiş ve karşı durulması gereken türcülük, yeniden inşa edilmiştir.

* insanın, insan-dışı-hayvanlardan daha üstün olduğu fikrine dayanarak hayvanlar üzerinde kendi lehine ve hayvanlar aleyhine kurduğu ayrımcılık.

* etik yaklaşım ve duruşla hissedebilir canlılar olan insan-dışı-hayvanların mal ve kaynak olduğu fikrine karşı çıkarak hayvan kullanımını reddetmek ve hiçbir alanda hayvandan faydalanmamak.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder