19 Mart 2015 Perşembe

Kısırkaya Toplama Kampı Davası Görüldü


Kısırkaya hayvan toplama kampının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde görüldü. Davacı vekil avukatlar, toplama kampının hukuksuz ve mevzuatta yer alan barınak şartlarının neredeyse hepsine aykırı olduğunu belirterek projenin iptalini talep etti. İBB vekilinin, toplama kampının ve arazi seçiminin mevzuata uygun olduğunu iddiasına karşılık olarak, davacı vekilleri toplama kampı için keşif talebinde bulundu. Duruşma bitti, mahkemenin vereceği karar beklenmektedir.

Arazilerin niteliklerinin hukuksuzca değiştirilmesi ve ranta açılması tartışmalarını da beraberinde getiren söz konusu proje kent, doğa ve yaşam haklarına karsı çok sayıda suçun işlendiği bir usulsüzlük anıtıdır. Bu dev tesis, kısa bir süre içerisinde sokak hayvanlarının tecrit edileceği, kontrol ve denetimin sağlanamayacağı bir toplama kampı haline dönüşecektir. İstanbul'un tüm sokak hayvanlarını ilgilendiren ve bölgenin ranta açılmasında bir basamak olan bu tesisin açılmasına rızamız yok. 

Bu aşamada tüm yaşam savunucusu dostları dayanışmaya ve bu hukuksuzluğu ifşa etmeye çağırıyoruz. Duruşma fotoları ve Kısırkaya toplama kampı gerekleri ekte sunulmaktadır.

Dayanışmayla..



Dava hk. bazı haberler



#KısırkayaOlümKampı  #KısırkayaToplamaKampı
#İBBpanikte  #KanlıTasarıyıGeriÇek  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder